Communicatie. Eigenlijk is het zo simpel. Je boodschap breng je via een middel naar de doelgroep en die kan vervolgens reageren. Toch zijn er talloze voorbeelden dat die bedachte combinatie van middel, boodschap en doelgroep helemaal niet zo geslaagd werkt. Dat die mix helemaal geen synergie oplevert, maar volledig de plank misslaat. En ja, dat levert zelfs miscommunicatie of imagoschade op.

Grijsharige, sokken-in-sandaal-dragende profeet

Neem nou het christelijk geloof. De gloriedagen van de paus en katholieke kerk zijn na de misbruikschandalen voorgoed voorbij en ook het CDA zit te worstelen met de betekenis van haar C. We kennen daarnaast allemaal genoeg voorbeelden van grijsharige, sokken-in-sandalen-dragende profeten die de wereld Het Goede Nieuws komen brengen.

Ruim 18 miljoen keer gekeken!

Afgelopen week zag ik een filmpje op Youtube wat het bewijs is dat het wel kan. Het heet Why I Hate Religion, But Love Jesus en is al ruim 18 miljoen keer bekeken. Een prachtige kernboodschap, verwikkeld in een modern jasje en gebracht door een intrigerend persoon. Zelfs op Q-music werd het een dikke aanrader. Dan zeg ik: Well done!

Tags

No responses yet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over Annelies van Ek

Voor een communicatieadviseur is het belangrijk om je te blijven ontwikkelen. Deze website stimuleert mij om over mijn vak na te denken, visie te ontwikkelen en inspiratie op te doen. Passies hierin zijn leiderschap, verandercommunicatie en data.

Momenteel werk ik bij Philadelphia als manager team communicatie en sr. adviseur corporate communicatie.