Op het perron was een jonge man druk in discussie met zijn telefoon. “Maar als je niet plant, gaat alles zo snel als dat het gaat”, zei hij belerend tegen de persoon aan de andere kant van de lijn. Wat een prachtige volzin, die je op zoveel verschillende manieren uit kunt leggen.

Organisch of planmatig?

Mensen die heel organisch zijn, zullen het uitleggen dat alles toch wel ontstaat in de juiste timing. Of je het nu plant of niet. Anderen, de meer projectmanager archetype zullen het juist uitleggen dat je zonder planning niets in beweging zet en alles maar door blijft sudderen.

Vliegwiel

Ikzelf ben meer van die tweede gedachte. Een plan heeft een planning, mijlpalen of noem het een actielijst nodig om werkelijkheid e worden. De planning is het vliegwiel tot realisatie, tot resultaat. En dus ging ik vandaag weer met frisse moed aan de slag met mijn eigen planning.

Niet echt een excel-kampioen? Kijk eens naar de gratis app Trello. Werkt als een tierelier 🙂

Tags

No responses yet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over Annelies van Ek

Voor een communicatieadviseur is het belangrijk om je te blijven ontwikkelen. Deze website stimuleert mij om over mijn vak na te denken, visie te ontwikkelen en inspiratie op te doen. Passies hierin zijn leiderschap, verandercommunicatie en data.

Momenteel werk ik bij Philadelphia als manager team communicatie en sr. adviseur corporate communicatie.