We leven in een gekke tijd. Het lijkt wel alsof alleen een WK voetbal of een terroristische aanslag de mensheid bij elkaar kan brengen. Dat zijn de momenten dat we even verder kijken dat onze neus lang is. Verder kijken dan economische groei en individuele vooruitgang. Maar wanneer je verder kijkt zie je ook eenzaamheid, verdriet en prestatiedrang. Hoe goed zou het zijn als we een wildvreemde laten zien dat diegene de moeite waard is. De moeite waard om te laten lachen. De moeite waard om te helpen. Niet omdat ze het verdienen door hun gedrag, maar om de wereld een beetje mooier te maken.

Random acts of kindness-week

Deze week is je kans. De kans om te starten met een vleug vriendelijkheid. En we hebben die random acts of kindness keihard nodig. Niet alleen omdat het de ander een goede dag bezorgd, maar ook omdat het jezelf vrolijker en gelukkiger maakt. Uit onderzoek blijkt dat niet zozeer de omstandigheden waarin je leeft je geluk bepaalt, maar juist je ‘intentional activity’. De mate waarin je bijvoorbeeld graag wil bijdragen of van betekenis wilt zijn. Af en toe dat vleugje vriendelijkheid maakt dus daadwerkelijk de wereld mooier.

Voorbeeld McDonalds

In een McDonalds in de VS krijgen klanten gratis bestelling door iets moois te doen. Een krachtige boodschap, die iedereen laat smelten.

En nu actie met de top 10 inspiratie!

Doe je ook mee deze en volgende weken? Wellicht geeft onderstaande top 10 je inspiratie:

  1. Geef een deel van de pizza aan de bezorger;
  2. Start een praatje met die oude man of vrouw op een bankje;
  3. Neem een nieuw iemand mee naar de borrel met je vrienden of collega’s;
  4. Ruil van plaats met iemand die achter je staat in de rij;
  5. Stuur een anonieme valentijnskaart naar de minst aantrekkelijke, single persoon die je kent;
  6. Roddel eens positief over iemand;
  7. Geef advies aan een toerist en maak van hen een foto;
  8. Vergeef iemand;
  9. Deel jouw kleingeld met iemand die ook naar de wc moet, maar geen los geld heeft;
  10. Gooi rommel op de straat of kantoor weg.
Tags

No responses yet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over Annelies van Ek

Voor een communicatieadviseur is het belangrijk om je te blijven ontwikkelen. Deze website stimuleert mij om over mijn vak na te denken, visie te ontwikkelen en inspiratie op te doen. Passies hierin zijn leiderschap, verandercommunicatie en data.

Momenteel werk ik bij Philadelphia als manager team communicatie en sr. adviseur corporate communicatie.