Afgelopen week stond voor mij in het teken van persoonlijkheidstesten. Wat zijn er een hoop verschillende manieren om mensen in hokjes en vakjes van persoonlijkheden te duwen. En wat zijn ze af en toe eng waar. Uit elke test komt altijd dat ik naast resultaatgericht, initiatiefrijk ook een creatieve observator ben. En dat laatste doe ik het liefste in de trein.

En in die trein kom ik elke dag bijzondere mensen tegen. En gek genoeg zijn ze in te delen in 5 types. In welke kun jij jezelf het meest vinden? Of mis je een cruciaal treinreizigertype? Let me know!

1. De berekenende zakenman (m/v)

Je hecht veel waarde aan de zitplek in de trein. Je hebt voorkeur voor de losse stoel, zodat je daar je eigen domein kan creëren met je laptop, zonder dat er mensen naast je komen zitten. Bij het instappen probeer je uit te kienen waar de trein stopt en je baalt wanneer de machinist net iets verder door rijdt. Je wordt ongeduldig wanneer de rij met mensen langzaam instapt. Je geeft je medereiziger dan graag een duwtje in de rug.

2. De regelreiziger

In elke crisissituatie sta je klaar om te organiseren en te regelen. Je hebt je EHBO-diploma niet voor niets ooit gehaald. In een drukke trein organiseer je met enthousiasme dat je net wat meer bewegingsvrijheid krijgt dan de andere reizigers. Dit doe je door hen “coachend” aan te geven hoe ze het beste kunnen staan of de trap af kunnen. Jouw meest gebruikte zin is: “Kunnen de mensen boven ook nog doorschuiven?”

3. De trein-noob

Je gaat vrijwel nooit met de trein en weet niet goed hoe het precies werkt. Het kan zijn dat je een autofanaat, vakantieganger met koffer richting Schiphol of een oudere dame bent; trein-noobs zijn er in vele soorten en maten. Je twijfelt vaak bij het instappen op grote stations of je wel in de juiste trein zit. Regelmatig vraag je dit en raakt daardoor in gesprek met je mede-reizigers. Zelfs in de stiltecoupé. In de buurt van de eindbestemming word je vaak zenuwachtig. Gelukkig helpt de overbuurman je bijna altijd door te bevestigen dat je er pas het volgende station uit hoeft.

4. Het gezellige gezin

Je zit altijd in de trein met je jonge kinderen. Dagjes uit vinden de kinderen helemaal geweldig met de trein. Alle schoolvakanties zijn jullie wel in een trein te vinden op weg naar een museum. Elke keer hoop je maar dat je kindjes niet teveel lawaai maken (wat nooit lukt) en dat iemand je helpt bij het uitstappen met de kinderwagen/buggy.

5. De zeurende student

Je gaat ’s ochtends en ’s middags met de trein naar je studie. Onderweg zie je al medestudenten waar je uitgebreid het weekend mee doorneemt. Het liefst wil je op kamer in de stad, maar er is een lange wachtrij en je moeder is er nog niet aan toe. Je hebt nooit zin in de dag die aanbreekt en zeker niet in het vak wat je aan het einde van de dag hebt staan volgens je rooster. Je maakt regelmatig je project nog af in de trein, leert je tentamen of doet je make-up.

Tags

No responses yet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over Annelies van Ek

Voor een communicatieadviseur is het belangrijk om je te blijven ontwikkelen. Deze website stimuleert mij om over mijn vak na te denken, visie te ontwikkelen en inspiratie op te doen. Passies hierin zijn leiderschap, verandercommunicatie en data.

Momenteel werk ik bij Philadelphia als manager team communicatie en sr. adviseur corporate communicatie.