Clichés, we kunnen als mensen niet zonder. Het geeft ons richting en houvast. Iets wat je wel kunt gebruiken tijdens en na je eerste zwangerschap. Je hebt immers geen idee wat er gaat gebeuren. Die praatjes vliegen je om de oren. En weet je.. Zo goed als alle clichés zijn waar. 😉

  1. Elke zwangerschap kost je een tand – 2 weken na mijn bevalling onderging ik al een wortelkanaalbehandeling aan mijn voortand 🙁
  2. Probeer tijdens je zwangerschap je rust te pakken – ik dacht… Acht dat valt wel mee. Dat bevallen zal best veel energie kosten, maar daarna kan ik in mijn kraamweek, een week uitrusten. Volledig naïef had ik niet bewust bedacht dat een baby ook ’s nachts eten nodig had. Om maar niet te spreken over het om de twee uur kolfen, omdat de borstvoeding niet wilde. Nu 6 weken verder beginnen we pas weer onze energie een beetje terug te krijgen. Meneer slaapt lekker 8 uur achter elkaar.
  3. De pijn ben je vergeten, zodra je baby in je armen ligt – ok, deze is niet helemaal waar. De intensiteit van rugweeën ga ik denk ik nooit vergeten. Zo gilde ik tegen mijn man dat het maar bij 1 kind bleef.  Net zoals wel meer vrouwen doen. En toch.. na 7 dagen ebte dat gevoel weg. Ik weet nog niet of ik ooit een tweede kindje wil, maar de pijn zou voor mij niet een reden zijn om het niet te doen.
  4. Ik heb het mooiste kindje ter wereld – je ziet het vast wanneer je eigen kindje er meer uitziet als een ork, maar onze kerel is echt goed gelukt. En sinds we op dag drie ook goed zijn oogjes zagen, ben ik helemaal verliefd op hem.
  5. Het is het allemaal waard – wanneer onze kleine boef naar me lacht met zijn pretoogjes, dan kan ik me geen leven zonder hem voorstellen. Hij hoort bij ons en ik ben dolblij met hem. Ook wanneer zijn luier ontploft en we samen onder de poep zitten.

Ik verbaas me over mijn enorme portie geduld en hoe gemakkelijk ik vieze dingen opruim. Ons leven is veranderd, maar tegelijkertijd kunnen we nog heel veel dezelfde dingen blijven doen en is de kleine man vooral ‘een verrijking van ons leven’. Wel ben ik er helemaal klaar voor om straks weer heerlijk te gaan werken 🙂 En ik hoop vooral dat niet alle cliches over opvoeden waar zijn. Met name: kleine kindjes, kleine zorgen, grote kinderen, grote zorgen.

Tags

No responses yet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over Annelies van Ek

Voor een communicatieadviseur is het belangrijk om je te blijven ontwikkelen. Deze website stimuleert mij om over mijn vak na te denken, visie te ontwikkelen en inspiratie op te doen. Passies hierin zijn leiderschap, verandercommunicatie en data.

Momenteel werk ik bij Philadelphia als manager team communicatie en sr. adviseur corporate communicatie.