… om een genadejaar van de Heer uit te roepen

Lukas 4:18-19

Jezus maakt zichzelf bekend door deze profetie uit Jesaja te herhalen. De start van Zijn missie op aarde: Aan armen het goede nieuws brengen, gevangenen en onderdrukten te bevrijden en blinden weer te laten zien. Oftewel: Jezus is naar de aarde gekomen voor het goede nieuws, vrijheid en openen van ogen.

Wat betekent dat voor ons?
1. Jezus wil dat we het Goede Nieuws kennen. Het Goede Nieuws is dat Jezus voor onze zonden is gestorven en wij daardoor kinderen van God zijn en eeuwig mogen leven.
2. Daardoor heeft Hij ons vrijgemaakt van angst en andere zaken die ons vasthouden.
3. En opent Hij onze ogen om de wereld te zien, zoals Hij het ziet. En geeft Hij ons visie.

Waarom? Om een genadejaar van de Heer uit te roepen. Het genade- of jubeljaar was een gebruik waarin eens in de 50 jaar alle schulden afgelost werden, rust voor het land kwam en mensen konden terugkeren naar hun thuis.

Jezus’ missie was en is om ons van al onze schuld te verlossen, om ons te laten leven met Goddelijke rust en om ons als kinderen van God weer bij Hem thuis te laten komen. Hoe tof is dat!

Category
Tags

No responses yet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over Annelies van Ek

Voor een communicatieadviseur is het belangrijk om je te blijven ontwikkelen. Deze website stimuleert mij om over mijn vak na te denken, visie te ontwikkelen en inspiratie op te doen. Passies hierin zijn leiderschap, verandercommunicatie en data.

Momenteel werk ik bij Philadelphia als manager team communicatie en sr. adviseur corporate communicatie.