‘Maar jullie moeten niet blij zijn omdat de geesten jullie gehoorzamen. Nee, jullie moeten blij zijn omdat het eeuwige leven voor jullie bestemd is’

Lucas 10:20

Ken je dat? Dat gevoel wanneer je die voetbalwedstrijd wint? Of wanneer je een goed cijfer krijg met jouw talent? Gevoel van overwinning, je loopt op wolken.

Ik stel me voor dat dit ook gold voor de leerlingen van Jezus. Een soort “zegen-rush”. Jezus pakt dat gevoel ook niet van ze af. Sterker nog: Hij bevestigt dat het terecht is dat ze in Jezus naam winnen: “Niets kan jullie nog kwaad doen.”

Wat een statement in Corona-tijden. De verleiding is groot om constant een lange neus te maken naar de verliezer: na-na-na-na. Maar belangrijker nog, we hoeven niet bezig te zijn met de duivel, we mogen blij zijn met Jezus’ offer voor ons: voor eeuwig in nabijheid te leven van onze maker, onze
liefdevolle Vader.

Geschreven voor rubriek De Lunchvraag NGK Ede

Category
Tags

No responses yet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over Annelies van Ek

Voor een communicatieadviseur is het belangrijk om je te blijven ontwikkelen. Deze website stimuleert mij om over mijn vak na te denken, visie te ontwikkelen en inspiratie op te doen. Passies hierin zijn leiderschap, verandercommunicatie en data.

Momenteel werk ik bij Philadelphia als manager team communicatie en sr. adviseur corporate communicatie.