Jezus zei tegen zijn leerlingen: “Bid, want dan zul je krijgen. Zoek, want dan zul je vinden. Klop, want dan zal er voor je worden opengedaan. Want iedereen die bidt, zal krijgen. En iedereen die zoekt, zal vinden. En voor iedereen die klopt, zal worden opengedaan. Als je zoon je om brood vraagt, geef je hem toch geen steen? En als hij om een vis vraagt, geef je hem toch geen slang? Dus ook al zijn jullie slecht, toch kunnen jullie goede dingen aan jullie kinderen geven. Dan zal jullie hemelse Vader toch zéker goede dingen geven als mensen Hem daarom bidden?

Mattheus 7:7-11

Een folder vol speelgoed lag in de brievenbus. De kinderen vertelden me vol enthousiasme wat ze allemaal willen krijgen. Aangezien ze beiden net jarig zijn geweest, zeg ik hen: “Goed om te weten, we
zetten het alvast op de lijst voor Sinterklaas”. Vervolgens wilde Seth op televisie Sinterklaas kijken. Ik leg hem uit dat Sinterklaas nog niet in Nederland is. Zijn glorieuze antwoord: ‘Maar mama, we hebben toch Youtube?’

Wat zijn we ontzettend gewend om alles on demand te hebben. Ook als het seizoen nog niet klopt, willen we én kunnen we het regelen. Die realiteit lijkt soms haaks te staan op de realiteit van God.

Als ik in mijn leven een afhankelijkheid tot Hem tegenkom, ik het niet zelf als mens kan oplossen, raak ik regelmatig in de knoop. Zeker als het langer duurt of anders loopt dan wat ik God had ingefluisterd.

Dan komt vertrouwen om de hoek. Vertrouwen dat God er is en je zal voorzien in wat je nodig hebt. Ook als het anders is dan de oplossing die jij bedacht had. Dat vertrouwen moet iedere dag bijgebouwd worden. Elke dag moeten we als mensen daarom horen dat God goed is en Hij het juiste
zal doen voor jou als zoon of dochter op dit moment. Wat goed is voor jouw seizoen, wat klopt in het seizoen waar je nu in zit.

God heeft een plan met je leven, is er altijd en zal je alles geven wat je hart verlangt. Hij zal het doen, op het moment dat goed is voor jou, Hij heeft jouw leven in Zijn hand.

Deze tekst schreef ik voor de rubriek De Lunchvraag voor NGK Ede

Category
Tags

No responses yet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over Annelies van Ek

Voor een communicatieadviseur is het belangrijk om je te blijven ontwikkelen. Deze website stimuleert mij om over mijn vak na te denken, visie te ontwikkelen en inspiratie op te doen. Passies hierin zijn leiderschap, verandercommunicatie en data.

Momenteel werk ik bij Philadelphia als manager team communicatie en sr. adviseur corporate communicatie.