Zoek liever eerst het koninkrijk van God en Zijn gerechtigheid, dan zullen al die andere dingen je erbij gegeven worden. Maak je dus geen zorgen voor de dag van morgen, want de dag van morgen zorgt wel voor zichzelf. Elke dag heeft genoeg aan zijn eigen last.

Mattheus 6: 33-34

Wat als…?
Een zin die regelmatig in mijn hoofd rondspookt. Wat als het Coronavirus ons gezin ziek maakt? Wat als ik mijn baan verlies? Wat als we Kerst en Sinterklaas niet kunnen vieren? Zo pieker ik uren over dingen die
hoogstwaarschijnlijk niet gaan gebeuren.

Jezus kent ons gelukkig maar al te goed en komt in deze tekst met een ‘truukje’: Probeer bij de dag te leven. Geef angst niet de ruimte om je nachtrust af te pakken, want je weet niet wat de toekomst brengt.

Dat is best lastig. Niemand wil bang zijn, maar angst overvalt je soms. Jezus zegt: zoek op die momenten het koninkrijk van God en Zijn gerechtigheid. Focus je niet op angst, maar zoek Hem. Jezus de Redder van de wereld, ook in tijden van Corona. Richt je op Hem en neem Gods waarheid tot je: uit de bijbel en mooie liederen. De Heilige Geest zal je vullen met Zijn vrede die alle verstand te boven gaat.

Deze tekst schreef ik voor de rubriek De Lunchvraag voor NGK Ede

Category
Tags

No responses yet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over Annelies van Ek

Voor een communicatieadviseur is het belangrijk om je te blijven ontwikkelen. Deze website stimuleert mij om over mijn vak na te denken, visie te ontwikkelen en inspiratie op te doen. Passies hierin zijn leiderschap, verandercommunicatie en data.

Momenteel werk ik bij Philadelphia als manager team communicatie en sr. adviseur corporate communicatie.