Toen zij Petrus: ‘Maar hoe zit het met ons? Wij hebben alles achtergelaten om met u mee te gaan.’

Lucas 18:28

Iedereen die een investering doet, wil weten wat het hem oplevert. Wat is de Return On Investment? Hoe hoger deze ROI, hoe eerder een investeerder het plan goedkeurt. Hoe dan ook: een investering kost je in eerste instantie geld.


Het volgen van Jezus kostte Zijn vrienden veel: het dagelijkse leven achterlaten (huis, baan, familie), maar Jezus bevestigt dat het wel goed zit met die ROI, want ze zullen veel krijgen. En niet pas in de Hemel, ook al in dit leven.

Het grootste wat wij op kunnen geven is onze eigen identiteit: het VT-wonenhuis, de ambitieuze baan of de pinterest-approved knutselwerkjes. Het is als #nailedit. (Google maar eens als je het niet kent) We komen altijd tekort. In onze nieuwe identiteit: Gods geliefde kind zijn, kom je nooit tekort. Want een ding is zeker: He really nailed it!

Geschreven voor de rubriek De Lunchvraag NGK Ede

Category
Tags

No responses yet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over Annelies van Ek

Voor een communicatieadviseur is het belangrijk om je te blijven ontwikkelen. Deze website stimuleert mij om over mijn vak na te denken, visie te ontwikkelen en inspiratie op te doen. Passies hierin zijn leiderschap, verandercommunicatie en data.

Momenteel werk ik bij Philadelphia als manager team communicatie en sr. adviseur corporate communicatie.